+36 30 925 99 15     info@szkita-sport.hu

 
0
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosárban.

Az ember mozgásra született!

 

IMG 8539 1

 

Minden ember sportoló, talán furcsán,szokatlanul hangzik, de így igaz.

 

Minden embernek szüksége van mozgásra, mozdulatok végzésére, s ehhez pedig jól fejlett izomzatra. Ősi értelemben ez az atléták  egyik fő jellemzője.

Néhány embernek “csak” a mindennapi rutinhoz kell a mozgás,míg mások sportcélokat tűznek ki és vannak olyanok is, akik attól lesznek boldogok,ha egy operáció vagy valamilyen sérülés után vissza tudnak térni a normális életükhöz. Tehát  ez azt jelenti, hogy életkörülményeinknek, céljainknak megfelelően mindannyiunknak szüksége van mozgásra, megfelelő fittségre,amit divatos szóval funkcionális Fitnessnek hívnak.

A sportolóknak szükségük van arra, hogy a testüket karbantartsák,a nagyszülőknek arra, hogy az unokákkal tudjanak játszani, az irodai dolgozóknak pedig arra, hogy a sok ülőmunka terheltsége miatt túléljék a mindennapjaikat. 

Ez az új Fitness-lehetőség mindenki számára elégedettséget hoz, ráadásul fájdalommentes és nem okoz sérülést.

2018 05 30 Flexvit7103 web fullDe hogyan lehet mindezt elérni? Egyszerűen, a megfelelő funkcionális edzések segítségével, melyek stresszmentesek és nagyfokú elégedettséget hoznak azok számára, akik kipróbálják.

Egyre jobban terjednek  a szükségorientált, a minden igényt és követelményt kielégítő edzések. Ideálisak arra, hogy a mindennapi élet nehézségeivel , de akár egy adott sportág nehézségeivel is megbirkózzon az ember.

Mindenki  profitálhat belőle, a kórházak, intézmények, sportegyesületek, magánszemélyek, kortól függetlenül bárki végezheti ezt az edzésmódot.

Az elkülönített edzésekkel szemben,mely leginkább egy meghatározott izomzatra irányul, a funkcionális edzések során a mozgást újra tanulja az ember. Ez több izomcsoportot, izületet terhel egyszerre,így ez az edzés az izomláncok edzéséről is szól. A mozgások éppen ezért gazdaságosabbak, biztonságosabbak és stresszmentesek. A teljesítmény fenntartása, helyreállítása és növelése mellett a modern edzés célja az edzés holisztikus jellegében keresendő. Ezek az edzések nemcsak a fitness alkotóelemek erősségével foglalkoznak, hanem a kitartással, a mozgékonysággal, a koordinációval,valamint a stabilitással is.

Különösen a stabilitás játszik kulcsszerepet. A megfelelő fizikai állapot elképzelhetetlen stabil izületek és izmok nélkül. A gépeken végzett klasszikus erősítő edzéseknél a lineáris mozgásvezérlés a stabilizáló feladatok nagy részét átveszi. A végtagok megerősíthetőek,mint pl. a bicepsz, de a “konzol”az nem. A súlyáttételi viszonyok okozhatják a sérüléseket, a rossz testtartást, és a fájdalmat is.

A mindennapi életben és a sportban is kevés az egyenes vonalú, egydimenziós mozgás. 

 

A funkcionális edzés ezt veszi figyelembe, ezért általánosan, és sokoldalúan  mozgatja meg a sportolót fizikai szinten. ( megnyomás, húzás, forgatás, váltakozva, vagy kombinálva lehet végrehajtani. )

A jó minőségű edzésfeladatok végrehajtásához nincs szükség nagy kiegészítő felszerelésre. Általában elég a saját testtömeggel való edzés. A kis eszközök használata növeli a gyakorlatok sokféleségét és még jobban támogatja az edzési célokat. A gyakorlatokat megkönnyíthetik, ( regresszió) vagy nehezebbé ( progresszió) tehetik.

Az utóbbi időben sok új edzéseszközt fedeztek fel, mint pl: homokzsákokat, kézisúlyokat, ketlebellt,  láncokat, köteleket ,medicinlabdákat, de ezek közül már néhány az ókorban is ismert volt. A rugalmas szalagok is nagy szerepet játszanak ezek között az eszközök között. A szalagokkal való edzés a többi eszközzel szemben attól más, hogy a gravitációtól független. A edzéshez kívánt “ellenállás” a szalagok  nyújtásával történik. Az edzés lehet többirányú, többszintes. A fitnessszalagok könnyűek, könnyen szállíthatók és bárhol alkalmazhatók. Nincs szükség, tornateremre, konditeremre, ha az ember mozogni szeretne. Használatuk javítja a stabilitást, rugalmasságot, a koordinációt, amit egy homokzsákkal vagy egy medicinlabdával nehezebben lehet elérni.

Rugalmas szalagok is léteznek már egy ideje. Erick Deusernek a német válogatott masszőrének a nevéhez fűződik ez a felfedezés az 1960-as években. Később, az 1980-as években, a “Thea-Band cég fejlesztette tovább a finomabb, színesebb gumiszalagok koncepcióját, majd bevezették a különböző méretkategóriákat és ezzel még nagyobb sikereket értek el.

Ma már nagyon sok intézményben, rehabilitációs létesítményben,sportegyesületben és háztartásokban is megtalálhatóak a FLEXVIT-szalagok, melyek mindegyike gumiból készült.

Mi, akik a FLEXIBLE Sport mögött álló edzők vagyunk, ezeket az eszközöket használjuk a gyakorlatban. Hamar észrevettük, hogy nemcsak az anyaggal van a gond, de az anyaggal kapcsolatos hátrányokat is megtapasztaltuk. 

 

Az előállításnál felmerült a gumiallergia kérdése, amiről esetleg a gumi használója nem is tud. Kihasználtuk a tervezés fejlesztésének lehetőségeit, nem beszélve a gyártás módjáról és a széles körben elterjedt latexallergiáról. A többi viszonylag gyorsan ment, de nem volt könnyű és rövid a vállalkozás.

 

2018 05 30 Flexvit7227 web full

A fejlesztési munkákat hónapokon keresztül végeztük el, elkészítettük a prototípusokat,valamint számos sporttechnikai edzőt és fizikoterapeutát kértünk fel tesztelésre, majd vártuk a visszajelzéseket a sportolóktól, valamint a fitness és rehabilitációs szektorból.

 

2015-ben indult el az első kollekció. Azóta szalagjaink váratlan nagy sikert futottak be az egész világon. A rehabilitációtól kezdve az alapgondozásban, a műtétek után, de az olimpiai bajnoktól a kerekes székes sportolóig mindnyájan eredményesen használják.

 

Flexvit szalagjaink teljesen új, bőrbarát anyagból készültek,robosztusak, tartósak.

 

A különböző formatervezési elemeknek köszönhetően nagyon sokoldalúan felhasználhatóak, és széles réteg tudja alkalmazni akár  amatőr sportolókról, ambiciózus hétvégi harcosokról, profi sportolókról legyen szó.

 

Végül, de nem utolsó sorban a moshatóságuk is új követelményeket támaszt a higiénia terén is.

 

A Németországban megtervezett  kifejlesztett és gyártott eszközöket pecséttel ellátott minősített tanúsítvány jellemzi.

 

Mérettől függően lehetnek: MINI, MULTI, RESIST,  RENSE  típusúak.

SAMY - Spielfeld-To-Go

FLEXVIT - Bands Reloaded

Partnereink

szkita sport gold logo
samy logo de
saller logo2